Pepeljuga - bajka za sve generacije

U glavnim ulogama ovog bajkovitog spektakla namijenjenog svim generacijama nalaze se Kim Verson kao Pepeljuga i Bojan Jambrošić kao princ Christopher.

U ostalim ulogama su Mia Begović kao maćeha, Nera Stipičević kao sestra Joy i Marija Kolb kao sestra Grace, Doris Teur kao Dobra vila, Zrinka Kušević kao kraljica Constantina, Taher Sanuri kao kralj Maximilian te Romano Nikolić kao Lionel, kraljevski upravitelj. 'Meni je veliko zadovoljstvo što sam dio ovog projekta. Jako sam sretna i uzbuđena. Nadam se da će čljudi osjetiti našu energiju. Stvarno, napravili smo velik posao, imali smo intenzivne probe zadnja tri mjeseca i stvarno smo svi uložili veliki trud i nadam se da će sve dobro proći', rekla je Kim Verson u emisiji Dobro jutro, Hrvatska.


Američki mjuzikl čiji je tekst i stihove napisao Oscar Hammerstein II, a glazbu Richard Rodgers bazirana je na istoimenoj bajci, posebice francuskoj verziji, Cendrillon, ou la Petite Pantoufle de Verre, koju je napisao Charles Perrault. Svoju TV premijeru mjuzikl je doživio na američkom kanalu CBS prije 60 godina, 1957., u kojemu je glavnu ulogu tumačila Julie Andrews. Mjuzikl je adaptiran i za kazališne daske i to u mnogim verzijama, uključujući pantomimičarsku verziju na londonskom West End-u. 
Producent svjetski poznatog broadwayskog mjuzikla u hrvatskom izdanju je Tadija Kolovrat, a režiser Robert Bošković. 'Podjela i autorski tim koje smo izabrali su toliko divni i sretan sam da mogu raditi sa svakim od njih. Velika scena, genijalne glumačke kreacije, pjesme koje su razrađene do zadnjeg detalja, predivni kostimi, svjetlosni show i kazališni scenski efekti ovu predstavu postavljaju u sami vrh produkcije mjuzikala. I zato posjetitelje, u nepunih sat i pol vremena, očekuje pravi spektakl - lepeza emocija, divne glume, odličnih vokala i izvrsnih plesača.', rekao je Robert Bošković.

Za prijevod, adaptaciju teksta i pjesama zaslužan je Alen Đurica, dirigentica i asistentica redatelja je Iva Bardun, scenografiju potpisuje Nenad Marković, koreografiju i scenski pokret Manuela Svorcan dok su za kostimografiju zaslužni  Bane Dević, eNVy room i Mateja Mikovic.

Krajem veljače kreće turneja ovog bajkovitog spektakla po Hrvatskoj više od deset gradova i trajati će do kraja ožujka. Premijerna izvedba održat će se 26. veljače u Zagrebu u dvorani Doma sportova. Potom slijede predstave u Splitu 12.ožujka, Varaždinu 23. ožujka, te Osijeku 31. ožujka... Odmah nakon Hrvatske, mjuzikl Pepeljuga seli se na turneju po regiji, u Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Makedoniju.