Harvardsko sveučilište imenovalo Rihannu humanitarkom godine

Renomirano svjetsko sveučilište Harvard američkoj će pjevačici, glumici, dizajnerici i filantropkinji Rihanni uručiti nagradu Peter J. Gomes za njezino iznimno humanitarno i filantropsko djelovanje.

Po izboru prestižnoga sveučilišta iz američkog Cambridgea pjevačica će 28. veljače biti proglašena Humanitarkom godine. 'Rihanna je prikupila novce za izgradnju Centra za onkologiju i nuklearnu medicinu u bolnici Queen Elizabeth u Bridgetownu na Barbadosu. Svrha izgradnje centra je rana dijagnostika i liječenje raka dojke', rekao je ravnatelj Zaklade Harvardskog sveučilišta S. Allen Counter.

Uspješna pjevačica angažirana je i na pružanju potpore djevojčicama u zemljama u razvoju kada je posrijedi njihov pristup obrazovanju, a prošle je godine pokrenula program pod nazivom Clara Lionel Foundation's Global Scholarship čiji je cilj plaćanje sveučilišnih troškova studentima s Kariba, Haitija i Barbadosa koji obrazovanje nastavljaju na sveučilištima u Sjedinjenim Državama.

'Zbog filantropskih i sličnih inicijativa Zaklada Harvard odlučila je Rihannu imenovati Humanitarkom godine', objasnio je Counter. Nagradu su, među ostalima prethodnih godina dobili nekadašnji glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon, mlada Pakistanka i dobitnica Nobela za mir Malala Yousafzai i pjevač Lionel Richie.