The Dillinger Escape Plan u Zagrebu 12. kolovoza

Američki metalci 'The Dillinger Escape Plan' nastupit će u Zagrebu 12. kolovoza u klubu Močvara, nakon što su zbog teške prometne nesreće, u kojoj su pukom srećom izbjegli ozbiljnije posljedice, bili primorani otkazati koncert koji su u Zagrebu trebali održati 18. veljače.

The Dillinger Escape Plan
se u Europu vraćaju u kolovozu, na nešto manje koncerata nego što je originalno zamišljeno, ali izričito su htjeli doći u Hrvatsku, navodi organizator koncerta agencija LAA. Velika želja da se čim prije vrate i na dostojan način oproste od fanova na svojoj posljednjoj turneji rezultirala je ekspresnom potvrdom nove serije nastupa. The Dillinger Escape Plan objavili su posljednji studijski album "Dissociation", čija će prateća turneja biti finalna, nakon čega se razilaze.

Ulaznice za otkazani koncert vrijedit će i za koncert u Močvari, a kupci starih ulaznica kojima novi datum i mjesto ne odgovaraju svoje ulaznice mogu vratiti i dobiti povrat novca zaključno s utorkom, 28. veljače, napominje LAA.

Koncert koji je 18. veljače trebao biti održan u zagrebačkoj Tvornici kulture otkazan je nakon što je autobus benda doživio tešku prometnu nesreću na autoputu u Poljskoj. Njihov autobus s teretnom prikolicom bio je parkiran u zaustavnom traku kad je na njih svom silinom naletio kamion. U nesreći je ozljeđeno 13 osoba, ali srećom nije bilo ljudskih žrtava.

Neki članovi pratećeg tima zadržani su u bolnici, no svi zajedno pretrpjeli su ozbiljne šokove. Materijalna šteta bila je ogromna jer im je oprema potpuno uništena.