"Elle" Paula Verhoevena dobio Cezara za najbolji film

Triler "Elle" Paula Verhoevena s Isabelle Huppert u glavnoj ulozi dobio je u petak u Parizu francusku filmsku nagradu Cezar za najbolji film.

Cezara je dobila i Isabelle Huppert za najbolju glumicu. "Hvala Paulu što je postavio ovaj film tako inteligentno, tako smiono, tako zlonamjerno. U osnovi ovaj film nisam glumila bolje niti gore u odnosu na neke druge filmove, ali čini mi se kako je Elle bio bolje zamijećen," kazala je Huppert.

"Elle", koji je vrlo dobro primljen na festivalu u Cannesu gdje je dobio Zlatni globus za najbolji strani film, imao je ukupno jedanaest nominacija, ali nije dobio više niti jedan Cezar.

Nagradu za najboljeg redatelja dobio je Kanađanin Xavier Dolan za film "Its Only the End of the World", kojeg smo koncem prošle godine imali prilike gledati na Zagreb film festivalu, dok je Cezara za najboljeg glumca dobio Gaspard Ulliel koji u tom filmu glumi. 

Cezara za najbolju sporednu ulogu dobila je Deborah Lukumuena za ulogu u filmu "Divines", dok je nagradu za najbolju mušku sporednu ulogu dobio James Thierree (Chocolat). Oulaya Amamra i Niels Schneider dobili su nagrade za najbolje mlade glumce.

Cezara za najbolji animirani film dobila je francusko-švicarska koprodukcija, film o odrastanju "Moj život kao Tikvica", dok je George Clooney dobio počasnog Cezara.