Kimmel ismijavao Trumpa i tweetao mu uživo s dodjele Oscara

Domaćin 89. dodjele nagrada Oscar, komičar Jimmy Kimmel tijekom cijele večeri ismijavao je predsjednika Donalda Trumpa, a u jednom mu je trenutku poslao i dva tweeta.

'Želim zahvaliti predsjedniku Trumpu. Sjećate se prošle godine kada se činilo da su Oscari rasistički? Zahvaljujući njemu, to više nije slučaj', kazao je komičar ironično u uvodnom govoru. Podsjetio je i na situaciju u kojoj je Trump, pošto ga je Meryl Streep napala na dodjeli Zlatnih globusa, glumačku legendu nazvao 'najprecjenjenijom glumicom u Hollywoodu'. Potom je pozvao prisutne da ustanu i zaplješću Streep, koja je dosad osvojila tri Oscara, a za prestižnu nagradu je, sa sinoćnjom nominacijom kandidirana čak 20 puta.
Publici je u jednom trenutku kazao kako je jako zabrinut što Trump, pasionirani obožavatelj Tweetera, već dugo nije ništa objavio na omiljenoj društvenoj mreži. Reagirao je brzo, tweetavši predsjedniku: "Hej, Donald Trump, jesi budan?" No tomu nije bilo dovoljno pa je uskoro nastavio s novim tweetom: 'Pozdravlja te Meryl'.Njegov prvi tweet je u rekordnih 15 minuta dobio najviše retweetova dosad, preciznije 164.000, postavši najpopularniji trenutak dodjele Oscara otkad je Ellen DeGeneres 2015. objavila selfie grupe celebritija.