Čakovečki Centar za kulturu je i kino

Čakovec već dugo nema kino, ali ima Centar za kulturu čija modernizirana višenamjenska dvorana ima i tu ulogu. Već 36 godina Centar privlači filmsku publiku, nudeći ne samo komercijalne sadržaje nego i umjetničke, a zanimljivo je da baš na takvim programima mladih posjetitelja ne manjka. 

Kulturna se publika stvara od malih nogu pa će u četiri dana Međunarodne revije filmova za djecu i mlade na svakoj filmskoj predstavi biti više od četiri stotine djece iz međimurskih vrtića i škola. O filmovima će i razgovarati, a ne samo gledati.

Svrha je revije da rastu uz filmove iz vlastitog civilizacijskog i kulturnog kruga. Da prate europske dječje bajke, priče o prijateljstvu, avanturizmu, o bojaznima koje muče djecu u djetinjstvu, o ljubavi prema roditeljima - sve ono što čini dječji svijet. objasnila je MArina Oskorušić iz Centra za kulturu Čakovec.

Kad je prije pet godina ovaj program uveden, europski su filmovi bili teško dostupni, pa je Centar potporu tražio u veleposlanstvima i drugim ustanovama. Revija je i ovaj put otvorena njemačkim filmom, a prikazat će se još sedam djela za djecu i mlade, među kojima i domaća "Anka Brazilijanka" čija ekipa u srijedu stiže u Čakovec.