Mali Krapinčani pohrlili na 'Anku'

Samo nekoliko dana nakon premijere, film „Anka" snimljen prema romanu Mate Lovraka „Anka Brazilijanka" u Krapini su gledali učenici krapinskih osnovnih škola. Bilo je prilike i za druženje s glumicama i scenaristicom filma.

Kolone učenika pred krapinskim kinom. Donedavno nezamislivo. Nakon više od deset godina, kino je u prosincu ponovno otvoreno. Danas su mali Krapinčani imali puno motiva za dolazak na projekciju. Osim druženja s glavnim glumicama i scenaristicom, na filmskom su platnu mogli vidjeti i svoju Krapinu. Ovdje je snimljen dio filma, scene iz šume i špilje.

S jedne strane se poklopilo i simbolički, a s druge strane i fizički da upravo lokacija kakva nam je trebala u filmu, a to je pećina kod Starog grada odgovara upravo pećini koju smo trebali, objašnjava Tatjana Aćimović, scenaristica i producentica filma "Anka".

Da bi prisustvovala projekciji i druženju s vršnjacima, glavna je glumica morala danas izostati iz škole. Malim se Krapinčanima svidio i film i novo kino. Vraćanje navike odlaska u kino, jedan je od ciljeva ovakvih projekcija i druženja učenika s protagonistima filma. Zato će se slične projekcije organizirati u još nekoliko gradova.