Maskirajte se i postanite heroj

Mislite li da je moguće maskirati se, zabaviti i promijeniti nečiji život? I osjećati se kao heroji! U zagrebačkom klubu Sax! večeras je moguće.

Marijini obroci u kultnom zagrebačkom klubu Sax! organiziraju humanitarni tulum na kojem se kupnjom ulaznice daje doprinos ostvarenju njihove misije, a to je da svako dijete u najsiromašnijim dijelovima svijeta svakodnevno dobije obrok na mjestu obrazovanja. Za prehranu jednog djeteta tijekom cijele godine potrebno je prosječno 120 kn. Marijini obroci danas hrane gotovo milijun i dvjesto tisuća djece.

Marijini obroci su globalni pokret kojeg podržava mnogo ljudi različitih načina života i podrijetla. Njihova misija je omogućiti ljudima da ponude svoj novac, proizvode, vještine ili molitve te preko tog sudjelovanja pruže najučinkovitiju pomoć onima koji trpe ekstremno siromaštvo u najsiromašnijim zajednicama. Marijini obroci daju jedan dobar obrok nekoj od najsiromašnije djece u svijetu, svakoga školskog dana. Pokret ne dijeli bogate od siromašnih, one koji daju od onih koji primaju. Svaki se doprinos jednako cijeni, od donacija u novcu koje kupuju hranu, do vremena utrošenog za kuhanje i posluživanje obroka u osiromašenim zajednicama. Skoro svaki dio njihova rada ovisi o neplaćenim volonterima te naš pokret raste upravo preko njih. Suradnici i neformalne skupine podupiratelja Marijinih obroka okupljaju se u cijelom svijetu kako bi prikupili sredstva i podigli svijest o našem radu. Takve skupine već postoje u Australiji, Austriji, Bosni, Kanadi, Hrvatskoj, Njemačkoj, Italiji, Irskoj, Nizozemskoj, Portugalu, Španjolskoj, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Velikoj Britaniji i SAD-u. Unatoč različitim podrijetlima, rasama, religijama, jezicima i okolnostima, smatraju se jednom velikom obitelji koja radi za ostvarivanje zajedničkog cilja.