Mjuzikl 'Spamalot' Monty Pythona u ožujku u Lisinskom

Ljubitelji humora 'Monty Pythona' doći će na svoje u Zagrebu 11. i 12. ožujka, jer u dvorani Vatroslava Lisinskog održat će se mjuzikl komedija ''Spamalot'' beogradske produkcije, u kojem glume vodeće glumačke zvijezde iz regije - Nikola Kojo (Parada, Mi nismo anđeli, Rane, Vratoće se rode, Lepa sela lepo gore…) i Nikola Đuričko (Vratiće se rode, Montevideo, Munje…), Gordan Kičić  te ''kraljica'' beogradskih mjuzikala, Jelena Jovičić.

Monty Python's "Spamalot" je mjuzikl komedija bazirana na filmu "Monty Python i Sveti Gral" i jedan je od najpopularnijih mjuzikala ikada odigranih na Broadwayu. „Spamalot“ obiluje tradicionalnim britanskim humorom te u prepoznatljivom pajtonovskom stilu obrće realnost na komičan i sarkastičan način, uz neizbježnu dozu šarma i lokalnih „fora“ glavnih glumaca, Nikole Koje i Nikole Đuričkog.Kad je postavljena na Broadwayu 2005. godine, predstava "Spamalot" bila je nominirana u 14 kategorija za nagradu "Tony".  Zaradila je preko 175 milijuna dolara, s više od dva milijuna gledatelja diljem svijeta.

Glumački ansambl „Spamalota“ koji dolazi u Lisinski broji 16 ljudi, zbor 8, orkestar 17 i zajedno s ljudima iza scene čine ekipu od 84 osobe. U 18 izvedbi predstavu je pogledalo preko 25.000 gledatelja. Ovo je priča o legendarnoj potrazi kralja Arthura za Svetim Gralom, gdje je kralj Arthur prikazan kao veseo i luckast vladar a savršeno ga je utjelovio regionalno poznati glumac, Nikola Kojo. U njegovoj pustolovini pomažu mu vjerni sluga Patsy te vitezovi okruglog stola. Mjuzikl garantira smijeh i dobru zabavu, a gdje god je izvođen, ispraćen je gromoglasnim pljeskom publike.