Zajedno su 60 godina

Bračni par Marija i Filip iz Studenaca proslavili su 60 godina braka. Zavjete su obnovili u kapelici svetog Roka gdje su se i vjenčali. Živjeli su gotovo 40 godina u Americi, no uvijek su sanjali o povratku, a to su i ostvarili. 

Baš kao i kad su se vjenčali, Marija i Filip Bilić Prcić svoju 60. obljetnicu braka proslavili su u istom restoranu sa svojim sumještanima. Danas su bogatiji za svoju obitelj, dvije kćeri i petero unučadi. Bogatiji su i za jedan cijeli sretan bračni vijek kakav žele i mnogim drugima. Roditelji su joj rekli: 'Filip je dobar i bit će ti dobro s njim,' prisjeća se Marija. I bilo je , kaže, sve te godine. Životni ih je put odveo u Ameriku gdje su osnovali obitelj. No ljubav prema domovini koju su stalno nosili u srcu bila je jača, pa su se odmah nakon Domovinskog rata vratili na rodnu grudu. 'Težak je to put bio, ali išlo je sve dobro. Treba imati cilj u životu, onda sve bude dobro',' Kada smo došli u Ameriku jedino što smo znali reći bilo je goodbye.', prisjećaju se oboje.

Naučili su ne samo jezik nego i američki način života. Strpljivo su radili i sanjali o povratku. S njima se iz Amerike vratila i mlađa kći sa svojim sinovima, a o povratku razmišlja i starija. Proslavili su svojih sretnih 60 godina zajedničkog života s najbližima, a nisu zaboravili ni zagangati, baš kao u mladosti.