'Stilske vježbe' i dalje oduševljavaju

Legendarni Pero Kvrgić i Lela Margitić i dalje ne prestaju oduševljavati. U nedjelju, 29. siječnja u Dramskom kazalištu Gavella legendarne ‘Stilske vježbe’ svečano su proslavile 49 godina izvođenja i po nebrojeni put izazvale ovacije i oduševljenje publike.


Postanite dio najdugovječnije predstave na svijetu s istom glumačkom podjelom. U zagrebačkom Kazalištu 'Mala Scena' na rasporedu su 5., 8. i 12. ožujka u 20 sati.Predstava će ovog mjeseca gostovati u Varaždinu, Osijeku i zagrebačkoj Dubravi.

 Premijera ove kultne predstave održana je 19. siječnja 1968. godine u Teatru ITD. REdatelj Tomislav Radić nije ni sanjao da će njegova adaptacija tekst francuskog romanopisca, pjesnika i esejista Raymonda Queneaua doživjeti takav uspjeh.

Ova je predstava najsjajniji predstavnik cijele jedne iznimne kazališne ere, po kazališnoj i glumačkoj kvaliteti. Radi se o jednoj običnoj zgodi iz svakodnevnog života – vožnje tramvajem broj 11 - koja u tumačenju izvrsnih Pere Kvrgića i Lele Margitić na dvadesetak različitih načina postaje vrhunska komedija, burleska koja oduševljava, mami salve smijeha te oduševljava glumačkom virtuoznošću.