Jednostavan i efikasan program vježbanja

U prepunoj dvorani Športsko-rekreacijskog centra Bazeni u Sisku vježba se calmix. Originalna i zanimljiva metoda kineziologinje Helen Ostojić oduševila je rekreativce. Program se sastoji od tehnike callanetics te mješavine vježbi iz pilatesa, joge, new body tehnike i vježbi istezanja. Trening je namijenjen svim starosnim skupinama, onima koji imaju nisku razinu kondicijske pripremljenosti, ali i za one koji su dobro utrenirani.Kalanetiku je utemeljila Callan Pincney koja se nakon teške ozljede kralježnice u formu vraćala vježbama koje je naučila na baletu, a koje je mijenjala i prilagođavala za jačanje leđnih, ali i mišića cijelog tijela. Calmix je program u kojem vježbač svjesno upoznaje građu svojeg tijela. Pokreti su strogo kontrolirani s velikim brojem ponavljanja i vrlo malim amplitudama koje vas prisiljavaju na ispravno izvođenje. No on je i prilagodljiv. Izvodi se onoliko koliko tko može. Ja odredim seriju i broj ponavljanja, ali svaki pojedinac može prekinuti onda kada više ne može izvoditi vježbu, odnosno može pojačati intenzitet svjesnom aktivnošću, naglašava Helen.

Rezultati calmixa brzo su vidljivi. Veliki spektar vježbi i broj ponavljanja oblikuju mišiće, a najviše energije troši iz potkožnog masnog tkiva pa oni koji vježbaju i žele smršaviti vrlo brzo primijete smanjenje opsega tijela. Rezultat je to kojim su svi odreda zadovoljni.

Puna dvorana svjedoči da Siščanke vježbaju. Zdravlje i dobar izgled nisu više privilegij već potreba, pa Helen prati trendove, ali i potrebe ljudi. Calmix je tako vrlo brzo postao popularan. Vježbači s njenog treninga odlaze s osmijehom na usnama i dostižu postavljene ciljeve ovim jednostavnim i efikasnim programom vježbanja.