Hit HNK Zadar 'Ostavljam te' u Komediji

U petak, 3. ožujka s početkom u 19:30 sati u Kazalištu Komedija pogledajte novu uspješnicu HNK Zadar, 'Ostavljam te', prema motivima Edwarda Albeeja 'Marriage play' u režiji Matjaža Latina. Predstava prema je premijerno izvedena 8. prosinca 2016.  i odmah je izazvala sjajne reakcije publike, medija i kazališne kritike u Zadru, ali i na gostovanjima u Hrvatskoj. 

Jasna Ančić i Alen Liverić tumače glavne uloge u ovoj predstavi koja je istovremeno toliko dirljiva i duhovita. Tema iz bračnog života neobično je aktualna te nudi mnoge situacije u kojima se mogu prepoznati svi bračni parovi.  Predstava govori o odnosu muškarca i žene koji su braku već 30 godina, a počinje rečenicom iz naslova: ''Ostavljam te!''. Te se riječi nastavljaju provlačiti kroz opsesivnu igru ovog bračnog para. U predstavi zapravo pratimo svojevrsnu inventuru njihovog odnosa koja se u jednom trenutku pretvara u reality show u kojem nastupaju bračni par, voditeljica, bračni savjetnik i glazbenici.

U ulozi voditeljice pojavljuje se Žana Bumber, u ulozi bračnog savjetnika Mimi Zadarski, a tu su i glazbenici Ivan Ivić na klavijaturama te Jadran Dučić Ćićo na bubnjevima. Glazbenici se tijekom izvedbe nalaze na pozornici zajedno s glumcima i svojim live izvedbama daju poseban začin ovoj predstavi. Matjažu Latinu, režija predstave ''Ostavljam te'' prva je suradnja s Hrvatskim narodnim kazalištem u Zadru, a do sada je režirao više od 70 kazališnih predstava u Sloveniji i Hrvatskoj. Područje njegova stvaranja su osim kazalište još i televizija te film, režija i gluma.