Portal dobrote želi nahraniti Hrvatsku uz pomoć aplikacije ’Green Happy Hour’

Zamislite svijet u kojem vas vaš omiljeni mobitel vodi na zelena polja po svježu salatu koju čak i vaša djeca mogu ubrati i donijeti na stol. Zamislite svijet u kojem vas jednostavna mobilna aplikacija odvede u simpatičan restoran na slasnu večeru u gradu u pola cijene. Zamislite svijet u kojem svakoga dana možete biti superheroj jer imate mogućnost, u socijalnu samoposlugu u blizini, odnijeti hranu koja je ispravna, ali pred istekom roka valjanosti, a nalazi se u vašem hladnjaku. I na kraju, zamislite jedan sasvim zeleni svijet u kojem nitko nije gladan jer se hrana ne baca i ne zagađuje se okoliš.

U sklopu novog zelenog socijalnog projekta ’Nahranimo Hrvatsku’ udruga Portal Dobrote ima najambicijozniji plan do sada - nahraniti cijelu Hrvatsku. I upravo stoga pokreće besplatnu mobilnu aplikaciju ’Green Happy Hour’ koja u stvarnom vremenu povezuje obiteljska poljoprivredna gospodarstva, ribare, male restorane, pekarnice, slastičarnice, ali i socijalne samoposluge i pučke kuhinje u informaciji gdje kupiti povoljniji domaći proizvod, gotovu hranu ili donirati višak koji neće biti iskorišten.Putem inovativne zelene aplikacije mala obiteljska gospodarstva oglašavat će svoje proizvode u stvarnom vremenu, s obzirom na sezonu i proizvode koje trenutno imaju. Restorani će davati informaciju o hrani koja je taj dan pripremljena, zdravstveno je ispravna, ali nije prodana pa će se pred kraj radnog vremena prodavati po znatno nižoj cijeni. Osim restorana na aplikaciji će se nalaziti i pekarnice, slastičarnice i svi oni objekti u kojima se priprema gotova hrana.

Ovisno o lokaciji na kojoj se korisnici trenutno nalaze aplikacija će obavještavati o najbližim prodajnim lokacijama ’Kruha za poslije’, ali i o socijalnim samoposlugama, pučkim kuhinjama i udrugama koje prikupljaju prehrambene proizvode za svoje štićenike, kako bi korisnicima olakšali doniranje.

Udruga je pokrenula i crowdfunfing kampanju kako bi prikupila sredstva za izradu mobilne aplikacije, njeno održavanje i umrežavanje korisnika.