'Edukacijski koncerti' za osmaše Dubrovačko-neretvanske županije

Od filmske glazbe do popularnih melodija, uz malo klasike - tako je izgledao današnji program dubrovačkog simfonijskog orkestra. Publika su bili osmaši iz svih škola najjužnije županije, koji su u Dubrovnik stigli kako bi se upoznali s orkestrom i ozbiljnom glazbom.

Dubrovčaki simfoničari i prije su održavali koncerte za osnovnoškolce. Ipak, prvi put su osmaši iz cijele županije došli u dubrovčaki Revelin. Riječ je o uspješnoj suradnji orkestra s Dubrovačko – neretvanskom županijom koji i ove godine provode projekt 'Edukacijski koncerti za učenike završnih razreda osnovnih škola s područja Dubrovačko-neretvanske županije'.

Orkestrom je dirigirao Slobodan Begić, a učenici su se mogli upoznati s različitim instrumentima poput violine i flaute te njihovim posebnostima, ali i učiti o pojedinim glazbenim oblicima i poslušati poznate operne arije. Za ovaj dio programa zaslužni su mladi glazbenici iz Umjetničke škole Luke Sorkočevića koji su izveli glazbena djela na različitim instrumentima. Na programu se našla i Filmska glazba s kojom Dubrovački simfonijski orkestar oduševljava pri svakoj izvedbi, a izvela se i popularna glazba grupe The Beatles.