Twitter djelomično automatizira borbu protiv nekorektnih sadržaja

Twitter je najavio da će upotrijebiti algoritam za automatsko kažnjavanje računa koji uznemiravaju korisnike, koje su do sada sankcionirali moderatori nakon što bi ih drugi korisnici upozorili. To je dodatni napor te društvene mreže, često optužene da drži otvorena vrata kampanjama mržnje.

Twitter je već posljednjih tjedana poboljšao svoj sustav upozoravanja na nekorektne tweetove, pokrenutog radi zaustavljanja otvaranja novih računa za već sankcionirane korisnike i dozvolu za blokiranje rezultata pretraga.

Društvena mreža s oko 320 milijuna korisnika u svijetu želi sada pomoću algoritama identificirati račune koji daju nekorektne komentare i prije upozorenja. Tako će se moći ograničiti funkcioniranje tog računa tijekom nekog vremena, npr. ograničenjem vidiljivosti njegovih tweetova jedinom njegovim pretplatnicima.

To znači da će Twitter moći ograničiti vidljivost i širenje tweetova koji javno i opetovano vrijeđaju javne osobe. Želimo djelovati tek kad budemo sigurni, pomoću naših algoritama da je njihovo ponašanje nekorektno. Pošto se radi o novim alatima, bit će grešaka, ali znajte da aktivno radimo na usavršavanju, dodaje Twitter.

Sljedeća novina je mogućnost poništenja objave s računa koji nemaju profilnu sliku, elektroničku adresu ili provjereni telefonski broj. Twitter na taj način proširuje funkcije koje omogućuju eliminaciju objave nekih ključnih riječi ili skrivanje određenih sadržaja.