OŠ Antuna Mihanovića ima pozitivno iskustvo sa školskim odorama

Osnovna škola Antuna Mihanovića u Osijeku ima dugogodišnje pozitivno iskustvo s nošenjem školskih odora. Učenici te škole već se pet godina odijevaju jednako, a tu incijativu prihvatili su i roditelji. Iako, za razliku od zagrebačkih, sami plaćaju odoru, ipak ne moraju razmišljati svakodnevno o tome kako odjenuti svoga školarca za školu.

Oni su se sa školskom odorom srodili i njima je sasvim normalno da u školu idu u školskoj odjeći. Dječaci imaju plave, a djevojčice ružičaste majice s logom škole.

Kompletna nam je  razredna nastava u školskoj odjeći. Od ove godine s nošenjem školske odjeće krenuli smo i u petom razredu jer su to učenici prva generacija koja je krenula s nošenjem odjeće. Roditelji su se izjasnili da žele i dalje, ističe ravnatelj Josip Mandurić.

Ništa protiv nemaju ni sami učenici. Kažu da ujutro ne moraju misliti što odjenuti za školu, nema razlike među učenicima, a posebno im se sviđa što je materijal hrvatske proizvodnje.

Kod naših učenika i roditelja razvijamo kulturu odijevanja, da znamo kakao se odjevamo i kako odlazimo u školu. Željeli smo razviti novu kulturu škole jer su naši učenici kada izađu iz škole u gradu prepoznatljivi, a željeli smo kod učenika razviti osjećaj pripadnosti školi, objašnjava ravnatelj.

U tome su i uspjeli. Za tri godine svi učenici trebali bi nositi školsku odjeću. Iako su zasada jedina osječka škola s dress codeom, u planu im je uvesti i školsku prepoznatljivu obuću kao i odjeću za učitelje.