Prvi Festival svjetla u Zagrebu od 16. do 19. ožujka

Čudesne svjetlosne instalacije obasjavat će večeri na sedam lokacija na zagrebačkom Gornjem gradu od 16. do 19. ožujka u sklopu prvog Festivala svjetla, od kojega Zagreb očekuje jači turistički promet u ožujku te se pridružuje Puli i brojnim svjetskim gradovima koji imaju takve festivale.

Lokacije na kojima će se održavati festival su Tunel Grič (svjetla na temu Čarobna šuma), Kula Lotrščak (na temu Svjetionik, kao svojevrsna pozivnica na festival), Vranicanijeva poljana i Art park ispod Strossmayerovog šetališta (sa specijalnim spiralnim svjetlosnim objektom Twisted kojeg postavlja arhitekt Skira), Plato Gradec (na kojem će tema biti Laserska priča ili spektakl uz svjetlosne harfe), Galerija Klovićevi dvori (tema Klopka s laserskim labirintom i nagradom igrom za publiku) i Jezuitski trg (s temom Proljetna bajka i dvostrukim 3D mapping projekcijama inspiriranih proljećem).

Projekcije svjetlosti na svim lokacijama počinjat će između 18 ili 19 sati i trajati do oko 23 sata, a sve počinje u četvrtak, 16. ožujka u 19 sati.