'Nasmiješena lica Riječkog karnevala' za Riječko srce


Iako je karneval završio, u Rijeci njegov dobri duh traje cijeli ožujak. Izložba koja nas podsjeća na vesele maškarane dane i u isto vrijeme prikuplja sredstva za humanitarne svrhe - 'Nasmiješena lica riječkog karnevala' otvorena je na riječkom Korzu.

Sva sredstva od prodaje fotografija ove su godine namijenjena udruzi 'Riječko srce' koja će sredstva usmjeriti na Dječju bolnicu Kantrida - Kliniku za pedijatriju KBC Rijeka, odjel za hematologiju i onkologiju, za izgradnju čekaonice i igraonice. Fotografije će se moći pregledati i odabrati na velikim izložbenim panoima na Korzu do 9. ožujka, a još veći izbor fotografija moći će se naći na internetskoj stranici i u Foto studiju Kurti do 31. ožujka.

Riječki karneval 2017., osim ove posljednje humanitarne izložbe fotografija, uz mnoštvo zabave i veselih maškaranih programa, donio je i ukupno 7 humanitarnih akcija, svake godine pokazujući veliko srce svih karnevalista. Na samom je početku održano tradicionalno (maškarano) dobrovoljno davanje krvi u Domu crvenog križa, na Korzu su se u sklopu humanitarne akcije Grobničkih Dondolaša i Udruge Palentar prikupljala sredstva za malu Adrianu Bakić, a na Oktanskom balu plesalo se za Prihvatilište Ruže sv. Franje. Na karaoke i pidžama partyju grupe Čiket pod zajedničkim nazivom 'Lizaljka po lizaljka - ležaljka' prodavale su se lizaljke s ciljem nabavljanja fotelja - ležajeva na razvlačenje koje će se donirati Klinici za dječju kirurgiju KBC Rijeka, kako bi se roditeljima omogućio 24-satni boravak uz njihovu djecu u bolnici.

Udruženje obrtnika Rijeke i VJ Primorski j.d.o.o. kuhali su jotu i maneštru, jedni u korist Caritasovog doma sv. Ana, sigurne kuće za žene i djecu - žrtve obiteljskog nasilja, a drugi za nabavku  didaktičke opreme za slabovidne osobe u OŠ Pećine. I posljednja, najpoznatija karnevalska akcija – veliki Humanitarni karnevalski bal u Guvernerovoj palači  na kojem su se okupili mnogi uglednici i diplomati te prikupljali sredstva za Udrugu osoba s mišićnom distrofijom Primorsko-goranske županije. Prošlogodišnjom izložbom fotografija „Nasmijana lica Riječkog karnevala“ prikupilo se 8.000,00 kn za Socijalnu samoposlugu 'Kruh sv. Elizabete'