Spektakularnim scenama paljenja sela završena dubrovačka avantura Robina Hooda

Nakon gotovo dva i pol mjeseca života s kulisama te posljednja 2 tjedna snimanja, zbog čega su povremeno pojedini dijelovi Grada bili zatvoreni - Dubrovnik i Dubrovčani vraćaju se u svakodnevicu. Filmska ekipa Robina Hooda danas je odradila zadnje snimanje u dubrovačkom Nottinghamu.

Završena je dvotjedna dubrovačka avantura Robina Hooda i njegove družine. Odrađen je posljednji dan snimanja filma koji je u Dubrovnik doveo velike hollywoodske zvijezde - oskarovca Jamieja Foxxa, njegova imenjaka Dornana i glavnoga glumca Tarona Egertona.


I dok se na Stradunu uklanja scenografija, u Posatu je danas snimljena posljednja scena - selo u plamenu.

Specijalni efekti su došli do te razine da neće se to selo zapalit. Unutra je specijalna plinska instalacija i sam taj plin radi efekta kao da kućica gori. Znači, na snimci će to izgledati kao požar, ali nema straha ni za gradske zidine ni za ljude, rekao je Dean Tošović, menadžer lokacije snimanja. Sve su prije snimanja obišli i konzervatori kako bi se uvjerili u mjere sigurnosti.

Nakon Dubrovnika 'Robin Hood: Origins' snimat će se još tri dana u Istri, nakon čega se set seli u filmski studio u Mađarskoj.