Darko Rundek premijerno na INmusicu predstavlja 'Apocalypso Now'

Pjevač, gitarist i skladatelj Darko Rundek dolazi na dvanaesto izdanje INmusic festivala na kojemu će u lipnju ove godine na zagrebačkom Jarunu nastupiti sa svojim novim projektom 'Apocalypso Now' koji predstavlja retrospektivu njegove karijere.

Glazbeno-scenski projekt 'Apocalypso Now' Rundek priprema u povodu 20. godišnjice izlaska njegova prvog samostalnog albuma Apokalipso. Na INmusicu će nastupit sa sedam pratećih glazbenika, a hepening će pratiti video i svjetlosni efekti namijenjeni velikim pozornicama.

Glazbena karijera Darka Rundeka započela je 1979. godine u grupi Haustor koja je obilježila zagrebačku, ali i cjelokupnu glazbenu scenu bivše Jugoslavije s hitovima poput Šal od svile, Uzalud pitaš, Ena, Šejn i Moja prva ljubav.

Početkom 1997. Rundek je objavio prvi samostalni album Apokalipso na kojem je kroz suradnju s oko 20 glazbenika predstavio osebujan zvuk. Uslijedili su albumi U širokom svijetu 2000. godine i Ruke 2002. godine. Godinu dana kasnije Rundek formira novi sastav Rundek & Cargo Orkestar, s kojim kreće na opsežnu turneju u sklopu koje nastaje i dvostruki live album Zagrebačka magla. Uslijedio je Mhm a-ha oh yeah da-da 2006. godine i formiranje Rundek Cargo Tria te albumi Plavi avion 2010. godine i Mostovi" 2015. godine.

Izvedbom  projekta Apocalypso Now Rundek će se na dvanaestom INmusic festivalu pridružiti već najavljenim izvođačima poput Kings of Leon, Arcade Fire, Alt-J, Kasabian i Flogging Molly, najavljuju organizatori.

Dvanaesto izdanje INmusic festivala održat će se od 19. do 21. lipnja na zagrebačkom Jarunu.