Šansa mladim nadama za nastup na velikom festivalu

Jedan od najvećih svjetskih glazbenih festivala, novosadski EXIT, koji će na Petrovaradinskoj tvrđavi od 6. do 9. srpnja okupiti preko 500 izvođača, i ove godine pokreće natječaj za mlade glazbenike kojima se pruža prilika nastupiti na nekoj od pozornica.

Proteklih godina na ovaj natječaj prijavilo se ukupno preko 6.000 izvođača, a samo prošle godine od nevjerojatnih 1083 prijavljenih izvođača iz 28 zemalja, izabrana su 34 benda i 10 DJ-a. Ove godine EXIT otvara svoja vrata za najbolje sastave i umjetnike iz cijelog svijeta, koji će nastupiti na pozornicama širom Tvrđave, od kojih najveći broj dolazi na Future Shock Stage, posvećenu upravo glazbenim nadama.  Bendovi, DJ-i i kantautori mogu se prijaviti putem internetske aplikacije, a natječaj će trajati do subote, 25. ožujka, kada je posljednji dan za popunjavanje prijave.

Ssvi zainteresirani trebaju otvoriti profil i postaviti najmanje dvije svoje pjesme ili DJ miksa putem streaming servisa SoundCloud te ih uz prateću biografiju, fotografije i naznačen glazbeni žanr uvrstiti u svoju prijavu na stranici www.exitmusic.rs. Za sve izvođače koji već imaju svoje profile na ovoj stranici, dovoljno je da na svojoj osobnoj stranici kliknu na prijavu za 2017. godinu. Uz jaki selektorski tim i publika će imati priliku dati svoj glas, jer će oni s najviše lajkova i podrške na Facebooku, Twitteru i SoundCloudu, imati i veće šanse da nastupe na Exitu.

Marko Vidojković iz beogradskog sastava Crveni vetar pozvao je glazbenike iz cijelog svijeta da se prijave za nastup na festivalu: Future Shock Stage na Exitu je odskočna daska iz snova za svaki novi bend. Odlično pozicionirana pozornica, s vrhunskom opremom, sjajnim toncima i stage menadžerom koji je za bend nešto između dobrog duha i starijeg brata. Na ovoj pozornici si kao kod kuće, bez obzira jesi li u backstageu ili nastupaš ili gledaš nečiji nastup.