'Trampolin' stiže u kina

Nakon premijere lani na Pulskom filmskom festivalu i gostovanja na nizu međunarodnih festivala, debitantski dugometražni igrani film 'Trampolin' redateljice Katarine Zrinke Matijević, u produkciji filmske kuće Interfilm i Hrvatske radiotelevizije, 9. ožujka stiže u domaća kina.

Zagrebačka premijera održat će se 7. ožujka u kinu Kaptol Boutique Cinema. Središnji lik je sedmogodišnja Lina (glumi je danas 11-godišnja Franka Mikolaci) koja, bježeći od nasilne majke, utjehu pronalazi u tinejdžerici Niki i četrdesetgodišnoj učiteljici ritmike Nikolini. Djevojčica je u potrazi za ljubavlju majke, djevojka od nje bježi, a majka pokušava naći ljubav za majčinstvo. One, kao dva ogledala, zrcale Lininu moguću budućnost. Ta tri toka, tri ženska lika, isprepleću se u sličnoj životnoj sudbini. Susrećući jedna drugu, mijenjaju svoje živote te raskrinkavaju tajnu o bolnim rascjepima unutar svojih obitelji.

'Trampolin' je film o ljubavi, ali ne i ljubavni film. To je film koji preispituje mračne i ustrašene, nježne i podržavajuće, krhke i jake slojeve odnosa između majki i kćeri; film o bezuvjetnoj roditeljskoj ljubavi koja često postane uvjetovana; film o ožiljcima koji ostaju u nama dugo nakon što masnice izblijede. Na kraju, to je film o hrabrim ženama koje preuzmu život u svoje ruke.

U glavnim ulogama nastupaju Franka Mikolaci, Tena Nemet Brankov i Marija Tadić, u ostalim Lana Barić, Frano Mašković, Asja Jovanović, Nina Violić, Igor Kovač i Enes Vejzović. Tena Nemet Brankov na Pulskom filmskom festivalu 2016. nagrađena je Zlatnom arenom za najbolju sporednu žensku ulogu 'za dojmljivu interpretaciju tinejdžerice razapete između opresivnog života s majkom i želje za novim životom'. Film je nastao u produkciji Interfilma i Hrvatske radiotelevizije. Scenarij potpisuju redateljica Katarina Zrinka Matijević, Pavlica Bajsić i Ivan Salaj, a producenti su Ivan Maloča i Maja Vukić. Direktor fotografije je Vjeran Hrpka, montažerka Ana Štulina, scenograf Mario Ivezić, kostimografkinja Katarina Zaninović, dizajner zvuka Ivan Zelić, a maskerica Iva Kurobasa.