Poštanska marka HRT-a u izboru za najljepšu marku 2016.

Prošlogodišnja poštanska marka Hrvatske radiotelevizije (HRT) u izboru je za najljepšu marku 2016. Odabir najljepših maraka tradicionalno organizira Hrvatska pošta u nastojanju da se hrvatske poštanske marke prepoznaju kao lijepe i vrijedne te pronađu mjesto u brojnim filatelističkim zbirkama.

Hrvatska radiotelevizija svoju je marku izdala u travnju prošle godine u povodu 90. obljetnice Hrvatskoga radija (HRT – HR) i 60. obljetnice Hrvatske televizije (HRT – HTV). Marka je izdana u nakladi od 100 000 primjeraka, a njezin izgled osmislili su grafički dizajneri Ivana Vučić i Tomislav Jurica Kaćunić.

Motiv HRT-ove marke su radijska spikerica i kamerman, a na njezinu su arku i fotografije doajena Hrvatske radiotelevizije i njezinih dugogodišnjih prepoznatljivih lica – Željke Fattorini, Vesne Spinčić Prelog, Milke Babović, Saše Zalepugina, Olivera Mlakara, Đele Hadžiselimovića, Vladimira Fučijaša, Laze Goluže i Helge Vlahović Brnobić.

U konkurenciji za najljepšu marku 2016. još je 45 poštanskih maraka, a za najljepšu među njima može se glasovati do 22. ožujka 2017. ispunjavanjem letaka u svim poslovnicama Hrvatske pošte ili putem mrežnih stranica www.posta.hr