Vukovar će dobiti novi studentski dom

U Vukovaru je najavljena gradnja novog studentskog doma. Riječ je o modernom objektu koji bi trebao zadovoljiti sve potrebe studenata, ali i studiranje učiniti jeftinijim. Dom će moći primiti 108 studenata, a gradnja će koštati 22,9 milijuna kuna koje će biti biti osigurane iz fondova EU, najavljeno je na konferenciji za novinare vukovarskog Veleučilišta Lavoslava Ružičke.

Po riječima dekana veleučilišta Mirka Smoljića, Studentski dom nalazit će se u Mirogojskoj ulici, nedaleko samog Veleučilišta, a imat će 58 studentskih soba. Izgradnjom Studentskog doma povećat ćemo smještajne kapacitete za studente s naglaskom na studente u nepovoljnom socijalnom položaju. Osigurat ćemo i dodatne sadržaje i usluge za studente korisnike Studentskoga doma, rekao je Smoljić. Dodao je kako je u planu Veleučilišta pokretanje dodatna dva specijalistička studija vezana uz studij trgovine i studij upravnog prava, kao i novoga stručnog studija iz područja biotehnologije.

Na Veleučilištu Lavoslav Ružička studira više od 900 studenata na stručnim studijima fizioterapije, trgovine i upravnoga prava. Od prošle akademske godine pokrenut je i prvi specijalistički stručni studij - studij preventivne fizioterapije.