George Michael umro prirodnom smrću

Konačni rezultati obdukcije pokazali su da je britanski pjevač George Michael umro prirodnom smrću, a uzrok su srčani problemi i problemi s jetrom, izvijestio je glavni mrtvozornik engleskog okruga Oxfordshire, Daren Slater.

Uzrok smrti su dilatacijska kardiomiopatija, miokarditis i masna jetra, pokazala je obdukcija. Nema potrebe za daljnjom istragom i neće biti dodatnih informacija. Obitelj je zatražila od medija i javnosti da poštuju njihovu privatnost, rekao je Slater.

Dugogodišnja zlupotreba droge mnoge je nagnala na nagađanja da se George Michael predozirao, no istraga je pokazala da ona nisu točna.

Kardiomiopatija je skup bolesti sa strukturnim i funkcijskim promjenama srčanog mišića. Uzrokuje ju slabo pumpanje krvi u srčanom mišiću, što dovodi do slabog dotoka krvi u ostatak tijela. Miokarditis je upala miokarda, odnosno srčanog mišića, a masna jetra označava pretjerano difuzno nakupljanje neutralnih masti (triglicerida) unutar jetrenih stanica, zbog čega je jetra obično lagano do umjereno povećana.

Tijekom vikenda Georgeov nekadašnji partner Kenny Goss rekao je kako smatra da se njegovo tijelo jednostavno prestalo boriti. Ono je svih ovih godina bilo vrlo slabo, rekao je Goss za Sunday Mirror.