Naučimo nešto novo, npr. kineski jezik

Nikad nije kasno da se nauči nešto novo. Na tečaj kineskog jezika pohrili su mnogi Zadrani, uče tek prve riječi, a kako su se snašli, provjerila je naša zadarska ekipa.

Konfucijev institut Sveučilišta u Zagrebu po prvi put je organizirao besplatne tečajeve kineskog jezika i kulture u Zadru. Tečajevi će se održavati dva puta tjedno po 90 minuta, a drže ih izvorni govornici kineskog jezika, profesori specijalizirani za poučavanje kineskog jezika strancima.

Polaznicima programa, osim jedinstvene prilike da pametno ulože u svoju budućnost, otvara se i mogućnost odlaska u Kinu, jer Institut u suradnji sa Šangajskim institutom za međunarodno poslovanje i ekonomiju, osigurava stipendije za boravak u Pekingu i Šangaju u trajanju od dva tjedna na Ljetnoj školi poslovnog kineskog jezika.

Konfucijev institut Sveučilišta u Zagrebu sveučilišni je centar koji je osnovan s ciljem promicanja kineskog jezika i kulture. Institut je organizirao radionice za sve uzraste, a njegovi profesori, izvorni govornici kineskog jezika, održavaju oko 400 sati kineskog jezika tjedno. Osim jezika, Institut nudi programe kineske kaligrafije i slikarstva, taijija, društvene igre Go te borilačke vještine yongchun. Svi programi su za građane besplatni.