Mreža hrvatskih žena dodijelila nagrade

Mreža hrvatskih žena organizira međunarodnu konferenciju 'Napredak žena, napredak ekonomije. Ostvari potencijal!'. Ove se godine održava pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Tim povodom dodjeljuje prestižne nagrade 'Utjecajne hrvatske žene' i 'Buduće liderice' Hrvaticama i ženama hrvatskoga podrijetla iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Italije, Belgije, Austrije, Njemačke, Sjedinjenih Američkih Država i Južne Amerike. Jedna od dobitnica nagrade 'Utjecajne hrvatske žene' je dr. Nela Sršen, liječnica, kirurginja, počasna konzulica Republike Hrvatske u Italiji, predsjednica Udruge Hrvatska kuća u Padovi. 'To je jedna predivna i prestižna nagrada koja je mi daje poticaj da nastavim sa svojim radom i da budem primjer mladim ženama koje idu prema uspjehu. Mislim da sve vodi prema tome da žene postanu prave liderice u svijetu. Kada bi žene 'uzele konce u svoje ruke' svijet bi bio puno bolji', rekla je doktorica Sršen.

Mreža hrvatskih žena osnovana je prije dvije godine u Torontu i danas ima više od četiri stotine članica diljem svijeta. Prepoznata je kao platforma koja povezuje ugledne Hrvatice u domovini i inozemstvu.