„Muka malog vuka“ - 117. premijera Male scene

„Muka malog vuka“ najnovija predstava Male scene već je na generalnom pokusu bila iznimno posjećena i sjajno prihvaćena. Na dan svečane praizvedbe stigao je, iz Splita, i Renato Baretić, a puna dvorana na Medeščaku 2 bila je ispunjena aplauzima i oduševljenjem! Ova 117. premijera, u režiji nagrađivane redateljice Morane Dolenc, nastala je prema istoimenoj slikovnici za djecu i odrasle Renata Baretića u suradnji s Davorom Šunkom, dok tekst produkcije potpisuju Bruno Margetić i Renato Baretić.

„Muka malog vuka“ priča je namijenjena cijeloj obitelji (5+) koja kroz likove iz tradicionalnih bajki ukazuje na različitosti na koje svatko ima pravo. Scenografski i kostimografski smještena u šezdesete godine prošloga stoljeća, predstava govori o tome kako nitko ne bi trebao odgovarati za postupke svojih predaka niti zbog njih trpjeti uvrede. Vučka, koji je glavno lice naše produkcije, na putu do djeda dočekuju brojni ljuti stanovnici šume, no on ih zamoli da mu udjele povjerenje te obećaje da nikada neće postati zvijer o kojoj će se pisati i pričati jezive priče. Hoće li Vučko održati obećanje?

Lutkarska predstava OŠ Josip Pupačić, Omiš 'Muka malog vuka'

Ispunjena avanturama te popraćena razigranim glazbenim brojevima i sjajnim glasovnim mogućnostima glumaca, ova će predstava zasigurno mnoge ohrabriti da „budu svoji“ te da put prema odrastanju grade promišljeno i na čvrstim temeljima.

U predstavi igraju glumci, samostalni umjetnici, Goran Guksić, Lucija Barišić i Šiško Horvat Majcan, koji su odabrani na audiciji tijekom jeseni 2016. Autorski tim produkcije čine i dramaturg Bruno Margetić, skladatelj Vlatko Panić, scenografkinja Vesna Režić, kostimografkinja Dubravka Skvrce, oblikovatelj svjetla Domagoj Klasić, fotografkinja Morana Belančić, producentice Tena Bosek i Mia Tomić, pomoćnica producentica Jelena Vignjević, a mentorica produkcije je Vitomira Lončar. Sljedeća izvedba predstave na rasporedu je u petak u 10 sati.