Izložba 'Jedra i masline'

Izložbom 'Jedra i masline' otvorenom u zagrebačkoj Galeriji Kluba Zagoraca akademski slikar Nenad Opačić na kontinent je donio uvijek privlačne mediteranske motive. Kako kaže, osim svima vidljive ljepote, želio je prenijeti i svoj unutarnji doživljaj.

Kao i u svojim drugim popularnim ciklusima poput "Kiborga u klonuću civilizacije" kojim je upozorio na bezdušnu tehnokratsku budućnost čovječanstva, Nenad Opačić i sada promatrača poziva da ljepotu oko sebe doživljava svim osjetilima.

Treba to pretvoriti u svoj način razmišljanja.Te masline i ta jedra nisu opisne, one su unutarnji ritam, kolorit koji mi osjećamo kao likovnjaci bez obzira živimo li u Zagorju ili na Mediteranu, ističe slikar.

Kolorističke varijacije čvorastoga drveta s raskošnom krošnjom duginih boja u ulju i akvarelu, kao i jedra živih boja kao da pozivaju na istraživačku avanturu.

Nenad Opačić  samostalni je umjetnik poznat po tome što u svom varaždinskom atelieru i otvorenoj galeriji često organizira susrete glazbenika, pjesnika i filozofa.