Nakon Travnika i Zenice, Tarikov 'Ćiro' u Zagrebu

Uoči sutrašnje premijere monodrame Ćiro o životu legendarnog nogometnog trenera, u Studiju 4 godtovao je Tarik Filipović, koji predstavu potpisuje glumački, redateljski i scenografski. Tekst je napisao u suradnji s dramaturom Antonijem Gabelićem, a Miroslav Blažević pomogao mu je u izboru glazbe.

Pretpremijera je održana u Travniku, jer je Tarik želio krenuti iz Ćirinog rodnog mjesta, pa su išli u njegovu Zenicu a sad i u Zagreb u kojemu žive, a bilo je iznad očekivanja. Dan prije održao sam pretpretpremijeru pred ekipom filma General i Ćirom, i nije mi bilo jednostavno ali prošli smo to vatreno krštenje pa je lakše, rekao je Tarik.

Travničani su Ćiru proglasili počasnim predsjednikom NK Travnik, dodijelili su mu počasni dres, VIP ulaznicu. Bio je iskreno ganut, a u Zrenici je ipak bio moj teren, kaže Tarik. Ja sam u Zenici dobio dres svog kluba Čelik pa smo se iznivelirali. Navodno je Ćiro bosanskim medijima izjavio: 'Dobro me skinuo ovaj mangup', ali ja oblačim njegovu kožu i dušu, ovo više nije stvar skidanja, dodaje Filipović. U predstavi dosta pričamo kako je diza i manje klubove, napravio show, doveo publiku.

Desetak godina to vučem u glavi, i svaka nova kava s njim ti kaže koliko je zanimljivo s njim. To nije stand-up, predstava ima neku melankoliju, komiku prošaranu sjetom. Prije godina dana mi je dignuo rampu i rekao Ajd možeš radit s tim što hoćeš. Imali smo s njim neke intervjue ali svaki bi Ćiro završi os porukom Ma ti znaš sve...

Možda je manje poznato otkud mu nadimak Čiro – kao mali je gledao predstave trbuhozborca čiji se krpeni lutak zvao Ćiro, pa je poslije vikao Travnikom Ćiro ovo reko, Ćiro ono reko i tako mu je kasnije ostao nadimak Ćiro, umjesto Blaž, što je htjela njegova majka. Naravno, Tarik je i pohvalio naše voditelje u Ćirinoj maniri, a predstavu možete gledati od 10. oćujka u Satiričkom kazalištu Kerempuh.