'Branding You!' - Brendiranje Hrvatske

Trodnevna konferencija "Branding You!" - Brendiranje Hrvatske u svijetu počela je danas u prostorijama Matice iseljenika Hrvatske u Zagrebu. Tim povodom u emisiji dobro jutro, Hrvatska gostovali su predavač Davor bruketa, dizajner i marketinški stručnjak, i voditelj projekta Petar Ćurić.

Riječ je o inicijativi povezivanja domovinske i iseljene Hrvatske koju treću godinu zaredom organizira Petar Ćurić, pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike te u partnerstvu s Uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Hrvatskom maticom iseljenika, Turističkom zajednicom Grada Zagreba i Hrvatskom gospodarskom komorom. Brendiranje (eng. Branding) je proces kojim se definira što neki proizvod jest, što ga razlikuje od drugih, koje su njegove koristi i što proizvod znači korisniku (definicija).

 Fizičar i bivši Obamin savjetnik za energetiku dr. Davor Pavuna, legenda hrvatske i svjetske košarke i Hall of Fame-ovac Mirko Novosel, najpoznatiji hrvatski dizajner i autor identiteta temeljenog na kockicama Boris Ljubičić, marketinški virtuoz Davor Bruketa, prvi voditelj Službe za javnu diplomaciju pri MVEP-a NJ.E. Zvonimir Frka-Petešić (sada veleposlanik u Maroku), predstojnik Odsjeka za strateško komuniciranje i voditelj kolegija Odnosi s javnošću Fakulteta političkih znanosti prof.dr. Božo Skoko i drugi (TV glumac Robert Kurbaša, producent, bivši Olimpijac i rekorder u plivanju-povratnik iz SAD-a Dominik Galić, financijaš i menadžer-povratnik iz Berlina Kristijan Lopac, poduzetnik-povratnik iz Dubaija Antonio Vukorepa, Amerikanac i hrvatski zet-Blogger Cody Brown McClain).

To je prvi stručni simpozij američkog stila u Republici Hrvatskoj na temu nacionalnog brandinga, a svrha mu je pokrenuti zemlju pozitivnim promjenama naprijed. To je građanska inicijativa koaj je krenula od udruge građana. Jako puno ljudi utječe na navionalni brend – to su svi Hrvati. Imidž Republike Hrvatske utječe na svakoga od nas i bez greške stiže do naših inozemnih suradnika.