Prvi korak zdravom životu lakši uz osobnog trenera

Svi znamo da su važni vježbanje, zdrava i pravilna prehrana, no koliko se toga pridržavamo? Mnogi će naći bezbroj opravdanja zašto to ne mogu primijeniti u svakodnevnom životu. Za zdraviji život svakoga od nas, po dozu motivacije otišla je Ivana Debeljak koja je posjetila nekadašnjeg uspješnog veslača, a danas osobnog trenera Marija Vekića.

Većina nas poznaje ga kao hrvatskoga veslačkog olimpijca.  Mario Vekić u svojoj 34-oj može reći da  iza sebe ima uistinu bogato sportsko iskustvo. Veslanjem se bavio 19 godina.  U tom razdoblju osvojio je više od 40 naslova prvaka Hrvatske u svim disciplinama - od samca do osmerca.

Krenuo je novim putem. Veslačku karijeru završio je prije dvije godine i počeo, onako iz hobija, ljudima koji to žele, pomagati da zdravo žive – postao je profesionalni osobni trener.

Svima je, kaže, najteže napraviti prvi korak. Ali nakon toga, koliko god to sada možda nemoguće zvuči, sve je lakše. Jer ubrzo će vam i tijelo i duh  biti zahvalni - osjećat ćete se bolje, za sve imati više energije. Tek tada postaje jasno da barem jedan sat u tjednu posvećen sebi ne zahtijeva mnogo, ali mnogo daje.