Zagreb Guitar Festival okupit će najbolje svjetske gitariste

Od 26. ožujka do 1. travnja, Zagreb će postati svjetska prijestolnica klasične gitare. Zagreb Guitar Festival manifestacija je koja okuplja ljubitelje dobre glazbe, klasične i jazz gitariste, studente, učenika i profesore gitare.

O ugledu zagrebačke gitarističke škole najbolje svjedoče veliki umjetnici i pedagozi ponikli iz zagrebačkih škola i Muzičke akademije. Danas ti umjetnici predstavljaju Hrvatsku u svijetu, a znanje stečeno u Hrvatskoj prenose studentima na brojnim svjetskim akademijama.

Zagreb Guitar Festival prilika je da se mladim hrvatskim umjetnicima pruži mogućnost učenja od najboljih glazbenika u vlastitoj sredini. Festival je prilika da se u Hrvatskoj stvori mjesto susreta ljubitelja gitarističke glazbe svih uzrasta iz cijelog svijeta, a kroz međunarodno natjecanje i promovira hrvatska glazba.

Prethodna dva izdanja festivala bila su medijski sjajno popraćena i posjećena sa sudionicima čak iz 15 zemalja.

Treće izdanje Zagreb Guitar Festivala održat će se od 26. ožujka do 1. travnja 2017. godine. Dnevni program u Studentskom centru u Zagrebu, a večernji koncerti u koncertnim dvoranama Grada Zagreba.