Kawasaki 3P u Domu sportova

Zagrebački punk-rock sastav Kawasaki 3P održat će u subotu 25. ožujka u zagrebačkom Domu sportova najveći koncert svoje dosadašnje karijere, na kojemu će predstaviti presjek svega onoga što ih je učinilo jednim od najvećih i najznačajnijih bendova regije.

U više od dva desetljeća Kawasaki 3P su snimili tri ključna albuma regionalne alter scene, a već prvi od njih, istoimeni debut, suvereno je raskrčio put prema prvoj ligi. Antologijski prvi album Kawasaki je lansirao u rock glazbenu povijest s pjesmama 'Antonija', 'Kak si, pa tak', i 'Snifa san glu', a zarazna kombinacija pukna/ska/reage rifova proširila se po cijeloj zemlji. I ostali singlovi s albuma, 'Mali medo',  'Čik u oko', 'Klint Istvud', 'Indijanac - Vi Gata Om',  'Kaj, kaj, kaj' ubrzo stavljaju bend na neizostavnu listu kvartovskih himni i daju im kultni status.Uslijedile su nagrade 'Porin' za najbolji album alternativne glazbe, te nezavisna Rock nagrada Crni Mačak za 'nadu godine', dok singl s prvog albuma 'Antonija' postaje ultimativni hit te osvaja prva mjesta glazbenih ljestvica brojnih radio stanica. Kako se ističe u najavi, dosad najveći i najvažniji koncert benda donijet će u Dom sportova baš sve što je Kawasaki 3P učinilo jednim od najvećih i najznačajnijih bendova našeg podneblja, a posebnu pažnju bend će posvetiti trima ključnim trenucima karijere uz debi 'Kawasaki 3P', to su i uspješni 'Idu Bugari', te bestseller 'Goli zbog pasa'.

Po mnogima ključno izdanje benda bio je upravo “Idu Bugari”. Fantomski “problem drugog albuma” K3P su rješili objavivši jednu od najvažnijih ploča u povijesti hrvatske diskografije. Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 70 kn, a na sam dan koncerta koštat će 90 kn.