Nikamo bez fotoaparata

Nikamo bez fotoaparata, moto je zagrebačke fotografkinje Biljane Knebl. Pa se tako s njim pojavila i na vlastitoj izložbi u knjižnici Marije Jurić Zagorke, gdje su izložene njezine fotografije grada koji obožava. Jer nikad se ne zna kada će se pojaviti onaj čarobni trenutak kada nastaje dobra fotografija.
Fotografije izložene u knjižnici Marije Jurić Zagorke snimane su s jednog mjesta: Zagreb Eyea, nebodera u središtu metropole. 'Ovo nije planski snimano. Ja nekoliko puta godišnjem odem na taj neboder bez obzira kakvo je vrijeme. Napravim jedan krug okolo i fotografiram ono što vidim', kaže Biljana. 
Od djetinjstva je u svijetu likovne umjetnosti. Slikarstvo, grafički dizajn, fotografija. No, otkako je nedavno otišla u mirovinu, više se posvetila temama za svoju dušu. U njezinu biografiju upisano je čak 37 domaćih i inozemnih nagrada i priznanja, a njoj je posebno draga  jedna: 'Nagrada Tošo Dabac je kod nas kao oscar za film. Jedanput godišnje se dodjeljuje nekom članu Fotokluba Zagreb čiji sam ja član i još jednom vanjskom fotografu koji se tako iskazao u fotografiji na ovim prostorima. Prošle godine sam ja dobila tu nagradu'.