The Strange nastupaju na INmusic festivalu

Grupa The Strange, sastavljena od sisačkih The Bambi Molestersa i lidera The Walkaboutsa Chris Eckmana nastupit će na glavnoj pozornici 12. INmusic festivala, koji će se održati od 19. do 21. lipnja na zagrebačkom Jarunu, najavio je u utorak organizator festivala.

The Bambi Molesters i Eckman udružili su svoje kreativne snage 2004. godine, a rezultat te suradnje je po svim glazbenim kriterijima sjajan bend The Strange. Debitantski album "Nights of Forgotten Films" objavljen je u ljeto iste godine i odlično prihvaćen, a nakon desetogodišnje pauze i povratničkog nastupa u prosincu 2016. godine The Strange se vraćaju u studio i rade na svojem drugom studijskom albumu.

Surf-rockeri The Bambi Molesters, osnovani 1995. godine, jedan su od najpriznatijih hrvatskih bendova na međunarodnoj sceni. U karijeri su izdali su pet studijskih albuma "Dumb Loud Hollow Twang" (1997), "Intensity!" (2009), "Sonic Bullets: 13 from the Hip" (2001), "Dumb Loud Hollow Twang Deluxe" (2003) i "As the Dark Wave Swells" (2013), a njihove pjesme često se vrte na američkim i britanskim radio valovima. Pjesma "Chaotica" s albuma "Sonic Bullets: 13 from the Hip" uvrštena je na soundtrack jedne od najpopularnijih američkih TV serija "Breaking Bad".
Chris Eckman jedan je od najzaposlenijih glazbenika današnjice multitalentirani je kantautor, skladatelj, producent, multiinstrumentalist i lider legendarnih Walkaoboutsa. Suosnivač je jedne od najuspješnijih world music izdavačkih kuća na svijetu Glitterbeats Records, koja je objavila albume cijelog niza world music glazbenika, poput onih dobro poznatih hrvatskoj publici upravo po nastupima na INmusic festivalu Tamikrest, Tinariwen, Orkesta Mendoza, Aziza Brahim, Bassekou Kouyate, Bombino i dr.

The Strange se na 12. INmusic festivalu pridružuju već objavljenim izvođačima kao što su Kings of Leon, Arcade Fire, Alt-J, Kasabian, Michael Kiwanuka, Flogging Molly, Darko Rundek, Slaves itd.