Posvojite životinju iz osječkog Zoološkog vrta

Već nekoliko godina osječki Zoološki vrt ima sustav tzv. posvojitelja životinja. To znači da financijski, u određenom vremenskom roku, pomažete njezino hranjenje. Kako se svake godine s proljećem povećava broj posjetitelja, tako raste i broj životinjskih sponzora.

Antunovac je prva općina koja je još 2014. godine prihvatila poziv Unikoma za ovaj oblik brige o životinjama tako da sibirskog tigra sponzoriraju već četvrtu godinu zaredom, te omogućuju bolje uređenje nastambe, ishranu i zdravstvenu brigu o životinji. Još prije četiri godine odabrali smo tigra jer nas se dojmila njegova snaga i karakter. Na ovaj način izravno sudjelujemo u brizi za životinje našeg Zoo vrta, ističe Ivan Anušić, načelnik općine Antunovac.

Riječ je o mužjaku sibirskoga tigra koji je star 18 godina, obožava vodu, ali i svoje igračke. U vrijeme našeg posjeta mirno je pozirao.

Unatoč krizi građani se ne odriču posvajanja životinja u ZOO vrtu. Često posvojenje životinja daruju za rođendan. Sudeći po posvajanjima životinja Slavoncima su najdraže velike mačke, žirafe i merkanti.