Jednostavnim vježbama započnite dan

Naše je tijelo stvoreno za kretanje, a prema većini istraživanja, čovjek voli najviše sjediti i ležati. Iako su u posljednjem desetljeću otvoreni brojni rekreativni tečajevi, većina ljudi se i dalje žali na bolove u kralježnici.

Ako izuzmemo one koji previše sjede i premalo se kreću te pretile, bolesne ili ozlijeđene, moramo razmisliti o onima koji vježbaju, a ipak osjećaju bolove. Idemo li na dobre treninge? U centru Collum dali su nam neke zanimljive odgovore. Oni se naime bave baš tim problemima i savjetuju da, ako osjećate bolove u kralježnici, najprije riješite taj problem specifičnim vježbama i tek onda izaberete trening koji vam se sviđa.


Ovdje su nas naučili jednostavnim vježbama za kralježnicu i što je najvažnije, vježbe su ciljane i vježba se individualno. To je važno jer svaki problem ima rješenje. Vježba se u malim skupinama, no svaki vježbač dobije i svoje kombinacije vježbi.

U prostoru Medicinskog fitnesa Collum djeluje tim stručnjaka iz fizikalne medicine, fizioterapije, funkcionalne i neurokinetike, neurologije i radiologije koji na sveobuhvatan način pristupaju prevenciji  ozljeda, psiho-fizičkoj spremi vrhunskih sportaša i rekreativaca te rehabilitaciji svih dobnih skupina.