Jolie i Pitt prodaju maslinovo ulje i vino

Dvorac Miraval, u vlasništvu donedavnog bračnog para Angeline Jolie i Brada Pitta u francuskoj Provansi, ne samo da se neće prodavati, nego će ove godine kupcima ponuditi prvo ekstradjevičansko maslinovo ulje, kazao je vinogradar Charles Perrin koji brine o velikom imanju holivudskih zvijezda. 

Imanje koje se prostire na 1200 hektara okruženo je šumom, stablima maslina i jezerom, a ima i vinograd, čiji su proizvodi vrlo cijenjeni i nagrađivani. Dvorac i pripadajuće imanje Jolie i Pitt su najprije unajmljivali kad su s djecom boravili u Francuskoj, no prije nekoliko godina su ga odlučili kupiti. Ondje su se 2014. vjenčali, a potom i živjeli većinu vremena, u želji da njihova djeca odrastaju daleko od paparazza i lažnog sjaja Hollywooda.

Maslinici su sada stari 12 godina. Proizveli smo ekstradjevičansko i sto posto bio-maslinovo ulje, kazao je za AFP Perrin, dodavši da je riječ o samo 10.000 boca od pola litre, koje su u prodaji od ovog mjeseca. Gastronomi su za ulje kazali da je blago te s mirisom i aromom badema, lješnjaka i artičoke, što su odlike kvalitetnog maslinovog ulja. Pola litre prodaje se po cijeni od 29 eura. 

Nagađanja o prodaji dvorca i imanja nisu točna, kazao je Perrin. Ovo je ulog za cijelu obitelj i za njihovu djecu. Sudjeluju u svemu što se ovdje događa. Imaju dugoročne planove. S ponosom mogu kazati da smo imali odličnu berbu grožđa i da smo proizveli odličan rose pod nazivom 'Cotes de Provence' koji se u Sjedinjenim Državama jako cijeni. Na poleđini boca piše Pitt, Jolie i Perrin, kazao je provansalski vinogradar.