Srednjovjekovni Zagreb za mališane

 U četvrtak, 30. ožujka u 10 sati povedite mališane na predstavu "Coprnica Dragica - Priča o Zagrebu nekad" koja je namijenjena djeci od 3 do 10 godina.

Teatar Puna kuća u koprodukciji s Lutkovnim gledališčem iz Maribora ispričat će vam priču o Gradecu i njegovim stanovnicima. Dragica je izvrsna travarica koja u prirodi pronalazi različite začine i ljekovito bilje od kojih pravi čajeve, sirupe, med i druge zdrave pripravke te svojim umijećem pomaže mnogima u ozdravljenju. Neki od sugrađana ne razumiju njezinu vezu s prirodom pa je tako, jednom prilikom, Marica optuži da je coprnica.

Doživite ovu uzbudljivu i poučnu priču kojoa želi potaknuti djecu da slijede svoje sposobnosti i interese kao što je travarica Dragica bila ustrajna u svojoj vezi s prirodom. Teme prirode i njezine važnosti za život ljudi danas veoma je aktualna. Predstava je nastala po motivima slikovnice nagrađivane autorice i ilustratorice Marijane Jelić, režirala ju je Svetlana Patafta, a izvodi je Aja Kobe na hrvatskom jeziku.

Predstava je proglašena najboljom od strane dječjeg žirija na Festivalu Poletni lutkovni pristan u Mariboru 2016.!