Generali Gotovina i Bobetko prošetali zadarskim Forumom

General Ante Gotovina i stožerni general Janko Bobetko, susreli su se jutros na zadarskom Forumu, naravno, na snimanju HRT-ova igranoga filma i televizijske serije General, priče o životnome i ratnome putu hrvatskoga generala Ante Gotovine koji za Hrvatsku radioteleviziju snima produkcijska tvrtka Kiklop film.

Film režira Antun Vrdoljak, a dvojicu genarala utjelovili su glumci Goran Višnjić i Mustafa Nadarević. Snimanje na Forumu pratili su brojni novinari i znatiželjnici.

Višnjić: Gotovina je za mene apsolutni heroj, imam najveću tremu

Snimanje će trajati do 20. srpnja i to na brojnim mjestima kao što su Knin, Livno, Šepurine, Zadar, Prkos, Kašić, Islam Grčki, Obrovac, Škabrnja, Sljeme, Lučko, Crna Mlaka, Imotski, Split, Pag, Pirovac, Turanj, Pakoštane, Peruča, Rijeka, Erdut, Dalj i Zagreb, a snimat će se i u Francuskoj. Pomoćnik je redatelja Kristijan Milić, poznat i kao redatelj filma Broj 55, HRT-ova ratnoga filma koji se bavi tematikom Domovinskoga rata i koji je također bio na setu. Za produkciju je zadužen Andrija Vrdoljak, a za fotografiju Vjekoslav Vrdoljak.

Emitiranje televizijske serije General na HRT-u predviđeno je tijekom 2018.