William i Kate u posjetu Parizu, 20 godina nakon Dianine smrti

Britanski princ William i njegova supruga Kate borave u službenom posjetu Parizu, nekoliko mjeseci prije dvadesete godišnjice pogibije princeze Diane u tome gradu. 

William, drugi u nasljednom redu britanske kruge, u Parizu će se sastati s francuskim predsjednikom Francoisom Hollandeom i gledati ragbijašku utakmicu Francuske i Walesa u sklopu Kupa šest nacija.

Tijekom posjeta nije predviđena nikakva službena komemoracija za njegovu majku Dianu, koja je poginula u prometnoj nesreći u Parizu 31. kolovoza 1997. godine, ali je sasvim sigurno da će taj događaj biti u prinčevim mislima.

Princu Williamu bilo je 15, a njegovu bratu Harryju 12 godina kada im je majka poginula u automobilu koji je pokušavao pobjeći od paparazza. U nesreći su poginuli i Dianin partner Dody Al-Fayed i vozač Henri Paul, a preživio je jedino tjelesni čuvar Trevor Rees-Jones.

Dvojica Dianinih sinova objavila su da u povodu dvadesetogodišnjice smrti planiraju majci podići spomenik u vrtovima Kensingtonske palače, gdje je živjela.

U tu se palaču William, njegova supruga i dvoje djece, George i Charlotte, uskoro namjeravaju službeno preseliti. Britanski tabloidi princa Williama često kritiziraju da obavlja premalo kraljevskih dužnosti u usporedbi s energijom koju u to ulaže njegova 90-godišnja baka Elizabeta II.