Vilinski pozdrav proljeću u Brodu na Kupi

Roditelji sitne djece u proljeće moraju izmišljati dodane aktivnosti za trošenje dječje energije. Posebno vikendom. Jedan prijedlog za subotnje jutro bez obzira na vrijeme: "Vilinski pozdrav proljeću" u Brodu na Kupi.

Voda, jedan od najvažnijih elemenata u prirodi, prožima čitav goranski kraj, ali je dolina Kupe ipak posebno bajkovito okružje: obilje vode nosi jutarnje i večernje izmaglice uz Kupu i Kupicu koje često prikrivaju ples vilinskih bića. Jedne nose opojne mirise, druge ljekovita, a treće možda i otrovna svojstva među proljetnice što u ovo doba niču.

Ususret Svjetskom danu voda, 22. ožujka, Prirodoslovni muzej u Rijeci podsjeća da je ta dolina okružje koje pruža sigurno utočište mnogim živim bićima. Stoga, ako baš ne bude jaka kiša, radionica "Vilinski pozdrav proljeću" nudi šetnju do ušća Kupice u Kupu i terensko istraživanje primjereno djeci, predškolcima i mlađim osnovnoškolcima. I roditelji će moći u šetnju, ali i u razgled stalnog postava Kaštela Zrinskih koji je izdvojena jedinica Prirodoslovnog muzeja u Rijeci.

Radionica je besplatna, kao i ulaz u stalni postav. Ne morate ni najaviti dolazak, samo u Brodu na Kupi, u Kaštelu Zrinskih trebate biti u 10 sati.