Radovi na Dječjem vrtiću 'Morčić' gotovi do svibnja; više mjesta za jaslice

Prema planovima teku radovi na novom vrtiću 'Morčić' na riječkoj Gornjoj Vežici. Stari je, nakon 40 godina, dao svoje, a modularna gradnja novog od čeličnih elemenata čini se pun pogodak - brza je i kvalitetna.

'Morčić' će biti prava stvar - iz dana u dan u Ulici braće Stipčić noviteti - na 2 tisuće četvornih metara, u 60 prostorija, 10 grupa, centralna praonica, uređen okoliš, na krovu solarni paneli, Zagorci iz Jedinstva rade odličan posao vrijedan gotovo 35 milijuna kuna.
Mogu izraziti enormno zadovoljstvo izgledom vrtića, obišli smo sve i po veličini i po svjetlosti. Idealni uvjeti za njihov život, a znamo da djeca borave u vrtiću od 8 do 10 sati, kaže ravnateljica Dječjeg vrtića Rijeka Davorka Guštin.
Pravo zadovoljstvo slijedi u svibnju za 170 mališana, a bit će i više djece u jaslicama. Predvidjeli smo također jednu skupinu koja ne postoji na istočnom dijelu grada, a to je skupina za najmlađe – bebe od 6 mjeseci do godine dana, ista takva skupina bit će i u novom vrtiću 'Đurđice' tako da vodimo računa o najmlađima i potrebama roditelja koji sve ranije počinju raditi, dodaje ravnateljica.
A kad 'Morčić' dobije stanare, stižu i klinci iz vrtića 'Đurđice' jer ondje počinju radovi na novom vrtiću. Gotovi bi trebali biti potkraj 2017. Gradu Bravo! jer je u posljednjih nekoliko godina u nove objekte s ukupno 440 mjesta uložio 62 milijuna kuna na radost malih i velikih.