Propustili ste epizode omiljene tv-serije: odgledajte ih ubrzano

Ljubiteljima televizijskih serija koji su propustili neke epizode, savjetuje se da ih nadoknade ubrzanim gledanjem, kažu zagovornici takve prakse i tvrde da se ljudski mozak lako može naviknuti na gledanje dvostrukom brzinom.

Prema studiji američke mreže FX oko 455 emisija zabavnog programa proizvedeno je lani samo u Sjedinjenim Državama. Nadalje, ponuda televizijskih serija putem mreža kao što su HBO, CBS, Fox golema je, svemu valja pridodati i ponudu putem Netflixa, Amazona, Hulua. Ukratko, izbor je prevelik i postaje izvor frustracije za televizijske fanove koji ne stignu pogledati sve što žele.

Život je kratak. Ne gubite vrijeme gledajući video pri normalnoj brzini, piše jedan od zagovornika ubrzanog gledanja. Ljudi koji to već prakticiraju tvrde da se ljudski mozak može brzo prilagoditi gledanju brzinom 1,2 puta većem od normalne. Moguće je zatim brzinu postupno povećati na 1,5 i zatim postići dvostruko veću brzinu.

Ubrzano gledanje ne samo da štedi vrijeme, već može biti i zabavno, tvrde. Jedan 'brzogledač' piše tako za Washington Post da je serija 'Moderna obitelj' zabavnija kada se gleda povećanom brzinom jer 'pošalice se redaju brže i bolje pogađaju cilj'.