'Uljepšajmo njihov svijet'

Danas je Svjetski dan sindroma Down. Prosječno jedno od 650 sve novorođene djece rađa se sa sindromom Down, kromosomskim poremećajem koji nastaje uslijed viška jednog kromosoma ili dijela kromosoma u jezgri svake stanice tijela. Regularni tip sindroma Down poznat je kao trisomija 21.

'Uljepšajmo njihov svijet' dobrotvorna je akcija prikupljanja novčanih sredstava za unaprjeđenje programa rane intervencije i stručne pomoći za psiho-fizički razvoj djece i mladih sa sindromom Down. Sredstva akcije namijenjena su Udruzi za sindrom Down - Zagreb, a koristit će se za angažman i edukaciju terapeuta  specijaliziranih za rad s djecom i mladima sa sindromom Down.

Dobrotvornu akciju 'Uljepšajmo njihov svijet' pokrenuli su Rotary klub Zagreb Gradec i Adria Media Zagreb, a ovogodišnju akciju podržala je i Ivana Vrdoljak Vanna koja će, u pratnji orkestra i drugih glazbenika, u 19:30 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu, održati dobrotvorni koncert. Sav prihod od prodaje ulaznica namijenjen je razvoju sustava rane intervencije i Udruzi za sindrom Down - Zagreb koja djeluje gotovo 20 godina i u to vrijeme je kroz nju prošlo 200 obitelji od kojih je čak 130 aktivnih članova.

Kako možemo 'uljepšati njihov svijet' te o istoimenoj humanitarnoj akciji u emisiji Dobro jutro, Hrvatska govorili su gosti Natalija Belošević, predsjednica Udruge za sindrom Down - Zagreb, Andrea Kaselj, djevojka sa sindromom Down te Dubravko Crnković, tajnik Rotary kluba Zagreb Gradec: