U utorak francuska večera i u 17 hrvatskih restorana

Govoriti o kuhinji - o francuskoj kuhinji - znači govoriti o radosti življenja, lakoći, optimizmu i zadovoljstvu» - rekao je Alain Ducasse, kum projekta Goût de / Good France, koji su u emisiji Dobro jutro Hrvatska predstavili veleposlanik Republike Francuske u RH Philippe Meunier,  njegov glavni kuhar Dragan Đurđević, učenici ugostiteljsko-turističkog učilišta.

Ovaj će projekt u utorak  21. ožujka okupiti više od 2.000 chefova na pet kontinenata koji će slaviti francusku gastronomiju. Ovo događanje, u obliku večere, odat će počast izvrsnosti francuske kuhinje, njezinoj sposobnosti inovacije i vrijednostima koje promiče: zadovoljstvo, užitak dijeljenja, poštivanje « dobre trpeze » svojih suvremenika i cijelog planeta. 

U 1912. godini Auguste Escoffier inicirao je « Epikurejske večere: isti meni, isti dan u više gradova svijeta i za što veći broj uzvanika. Organiziran na inicijativu Ministarstva vanjskih poslova i međunarodnog razvoja,  projekt Goût de / Good France prožet je duhom te lijepe ideje sa željom uključivanja svih kategorija restorana sa sve četiri strane svijeta. Ovo međunarodno događanje, čije je prvo izdanje održano 19. ožujka 2015. nakon što je «Francuski gastronomski obrok » upisan u popis nematerijalne baštine UNESCO-a, sudjeluje u širenju francuske gastronomije diljem svijeta.

Ove godine u projektu sudjeluje čak 17 restorana iz cijele Hrvatske. Puno hrvatskih namirnica bit će pripremljeno na francuski način, u tri slijeda.