Aplikacija za mjerenje ljudskog tijela

U današnjem svijetu aplikacija, start up-ova, poslovnih anđela sve je više onih koji smišljaju kako te moderne tekovine staviti u službu čovjeka. Jedna od njih je hrvatska biologinja Anita Bušić koja je osmilila aplikaciju, pokrenula start up i pronašla poslovne anđele koji joj pomažu realizirati njezinu ideju. 

U samo dvije minute aplikacija za mjerenje ljudskog tijela obavit će skreniranje i tako dati na uvid niz  parametara vezanih uz morfologiju tijela skenirane osobe.

Npr. putem opsega prikupljenih skeniranjem, opsega pojedinih dijelova tijela izračunava se postotak masnoće u ljudskom tijelu, potkožno masno tkivo, visceralne masnoće, distribuciju te masnoće u ljudskom tijelu, 30-ak parametara temeljem kojih se daje procjena rizika određenih kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa i određenih malignih bolesti, objašnjava Luka Leško, doktorand kineziologije.

Analiza s opsežnim izvještajem koji sadrži nuticironističke, medicinske i kineziološke informacije vrlo je vrijedna kako osobi za koju je napravljena tako i nizu stručnjaka koji se brinu o zdravlju te osobe. Još je u fazi testiranja na kojem radi tim stručnjaka u Hrvatskoj i Sjedinjenim Američkim Državama.

Investitori, poslovni anđeli i niz drugih dominantno su u Amreici, tako da imamo tvrtku otvorenu u Bostonu i ovdje u Zagrebu. Anita Bušić, mozak operacije, je većim dijelom godine u Bostonu, upravo iz tog razloga kako bi konstantno prezentirala postignuća do sada i kako bi održala investitore koji već sada ulažu u našu aplikaciju, ističe Luka.

Anitu smo stoga kontaktirali putem video poziva i otkrila nam je kako je došla do ove poslovne ideje. Jedan razlog je bio što sam se našla bez posla, 3 godine sam tražila posao, poslala sam na stotine zamolbi bezuspješno. Onda sam razmišljala - mora postojati način kako mogu unovčiti svoje znanje pa sam proučavala poslovne trendove i vidjela da su mobilne aplikacije te preko kojh nove generacije zapravo uče, objašnjava Anita.

Ideja je rođena, a danas već i dobro razrađena. Mjerenje tijela ovom aplikacijom ne traje kao tada 30-45 minuta, već kao što smo rekli tek 2 minute. Ne čudi stoga da je aplikacija osvojila čak 24 nagrade i uvrštena u 50 najinventivnijih sportskih aplikacija.

Za sada je besplatna i u fazi testiranja, no uskoro će biti lansirana, ako je suditi po nagradama, trebalo bi to biti s velikim uspjehom.