Koncert šest riječkih sopranistica

Šest opernih pjevačica, članica riječke Opere, Mirella Katarinčić-Toić, Olga Šober, Kristina Kolar, Olga Kaminska, Anamarija Knego i Vanja Zelčić nastupit će na pozornici HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci 24. ožujka na koncertu nazvanom 'Šest soprana' te će tom prigodom izvesti neke od najljepših opernih i operetnih arija.

Intendant Marin Blažević ocijenio je da će to biti pravo slavlje operne umjetnosti. Neke sopranistice, ponajprije nacionalne prvakinje Mirella Katarinčić-Toić i Olga Šober već su snažno zadužile i obilježile riječko kazalište, a njihove mlađe kolegice vrlo uspješno grade svoje karijere na njihovu tragu, istaknuo je.

Ravnatelj Opere Petar Kovačić na koncert je pozvao sve Riječane, pa i one koji nisu redoviti posjetitelji opere, jer, kako je rekao, nije riječ samo o jedinstvenom koncertu i glazbenom doživljaju, nego i o glamuroznom događaju sa šest primadona, pri čemu je njihova generacijska razlika, spoj iskustva i mladosti, posebno zanimljiva. Dirigent Igor Vlajnić rekao je da su arije izabrale same solistice po svojim afinitetima i osobnostima.

Na programu koncerta su arije iz opera A. Catalanija, K. Molčanova, G. Puccinija, G. Verdija i V. Bellinija, opereta J. Straussa, E. Kalmana te druge glazbene točke.